Знання державної мови як умова отримання громадянства держави - Чорний, І. В.; Chornyi, I. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6079-1746 (Мовна підготовка поліцейських: традиції, перспективи та зарубіжний досвід: матеріали Міжнар. круглого столу з нагоди 100-річчя Одес. держ. ун-ту внутр. справ (м. Одеса, 04 серп. 2022 р.). - Одеса, 2022. - С. 99-103, 2022)
Проаналізовано ідеї необхідності запровадження спеціального іспиту для отримання українського громадянства. Зазначено, що знання державної мови з отриманням сертифікату про рівень володіння нею є умовою для призначення претендентів на посади Національної поліції України, що за законом можуть бути заміщеними тільки громадянами України.

The ideas of the need to introduce a special exam for obtaining Ukrainian citizenship were analyzed. It is noted that knowledge of the state language with the receipt of a certificate of proficiency in it is a condition for appointing applicants to the positions of the National Police of Ukraine, which by law can only be filled by citizens of Ukraine.

Проанализированы идеи необходимости введения специального экзамена для получения украинского гражданства. Отмечено, что знание государственного языка с получением сертификата об уровне владения им является условием для назначения претендентов на должности Национальной полиции Украины, которые по закону могут быть замещены только гражданами Украины.
Чорний, І. В. Знання державної мови як умова отримання громадянства держави / Чорний І. В. // Мовна підготовка поліцейських: традиції, перспективи та зарубіжний досвід: матеріали Міжнар. круглого столу з нагоди 100-річчя Одес. держ. ун-ту внутр. справ (м. Одеса, 04 серп. 2022 р.) / Одес. держ. ун-т внутр. справ, Ф-т підгот. фахівців для підрозділів превент. діял., Каф. мов. підготовки. - Одеса, 2022. - С. 99-103.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; отримання громадянства; знання державної мови; державна мова; громадянство України; отримання громадянства України; получение гражданства; знание государственного языка; государственный язык; obtaining citizenship; citizenship; knowledge of the state language; official language