Загальне та особливе у природно-правовому мисленні - Корнієнко, В. В.; Korniienko, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7338-0794 (Форум права. - 2008. -№ 2. –С.256-260, 2008)
Дається аналіз найбільш розповсюджених природно-правових шкіл, розглянуто центральні положення кожної з них, висвітлено погляди загальновідомих правознавців, що дотримуються природно-правового типу мислення, стосовно феномену права, а також підкреслено обґрунтованість та концептуальність якісно нового підходу до розуміння сутності права.

Analysis of the most spread natural and law schools is presented in this research; central positions of every school are considered; views of the famous scientists who follow the natural and law thinking according to the law phenomena are elucidated and validity and conceptual ground of a new approach to the understanding of law essence is stressed.

В рамках исследования дается анализ наиболее распространенных естественно-правовых школ, рассмотрены центральные положения каждой из них, освещены взгляды общеизвестных правоведов, которые придерживаются естественно-правового типа мышления, относительно феномена права, а также подчеркнута обоснованность и концептуальность качественно нового подхода к пониманию сущности права.
Корнієнко, В.В. Загальне та особливе у природно-правовому мисленні // Форум права. - 2008. - № 2. –С.256-260.
Корнієнко В. В. "Загальне та особливе у природно-правовому мисленні." Форум права 2 (2008): 256-260.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; загальне та особливе; природно-правове мислення; естественно-правовые школы; естественно-правовое мышление; природно-правові школи