Генезис розвитку наукової думки щодо кримінального судочинства та сутності процесуальних гарантій прав учасників кримінального процесу - Піддубна, А. В.; Piddubna, A. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1244-2263 (Сучасні аспекти модернізації науки: стан, проблеми, тенденції розвитку: матеріали XXI Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дебрецен, Угорщина, 7 черв. 2022 р.). - Дебрецен: ГО «ВАДНД», 2022. - С. 235-241, 2022)
Для національної науки кримінального процесу історико-правовий аналіз та питання висвітлення історії становлення його структури, системи процесуального законодавства, зокрема щодо підходів початку досудового розслідування та забезпечення гарантій прав учасників кримінального провадження є важливими для застосування правового досвіду і його вдосконалення.

For the national science of the criminal process historical and legal analysis and the issue of covering history formation of its structure, procedural system legislation, in particular regarding approaches to the initiation of pre-trial investigation and ensuring guarantees of the rights of participants in criminal proceedings are important for the application of legal experience and its improvement.

Для национальной науки уголовного процесса историко-правовой анализ и вопросы освещения истории становление его структуры, системы процессуального законодательства, в частности о подходах начала досудебного расследования и обеспечения гарантий прав участников уголовного производства важны для применения правового опыта и его совершенствования.
Піддубна, А. В. Генезис розвитку наукової думки щодо кримінального судочинства та сутності процесуальних гарантій прав учасників кримінального процесу / А. В. Піддубна // Сучасні аспекти модернізації науки: стан, проблеми, тенденції розвитку: матеріали XXI Міжнар. наук.-практ. конф. (дистанційно) (м. Дебрецен, Угорщина, 7 черв. 2022 р.) / [за ред. І. В. Жукової, Є. О. Романенка]. - Дебрецен: ГО «ВАДНД», 2022. - С. 235-241.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; наукова думка; кримінальне процесуальне право як наука; научная мысль; уголовное процессуальное право как наука; scientific thought; criminal procedural law as a science