Крутка крила - Яніцькій, А. А.; Yanitskii, A. A.; Гвоздік, С. Д.; Hvozdik, S. D. (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 18 трав. 2023 р.). – Кременчук - Харків : ХНУВС, 2023. – С. 248-249, 2023)
Відзначено, що крутка крила - це зміна профілю крила по його довжині, спрямоване на те, щоб зрив потоку при звалюванні починався з кореневої частини крила. При цьому елерони, що знаходяться в кінцевій частині крила, продовжують діяти і забезпечують літальний апарат ефективним засобом виходу з критичного режиму польоту.

It is noted that the twist of the wing is a change in the profile of the wing along its length, directed so that the disruption of the flow during dumping begins from the root part of the wing. At the same time, the ailerons located in the terminal part of the wing, continue to operate and ensure the aircraft is effective a means of exiting the critical flight mode.

Отмечено, что крутка крыла – это изменение профиля крыла по его длине, направленное на то, чтобы срыв потока при свалке начинался из корневой части крыла. При этом элероны, находящиеся в конечной части крыла, продолжают действовать и обеспечивают летательный аппарат эффективным средством выхода из критического режима полета.
Keywords: крутка крила; twisting wings; крутка крыла; аеродинамічна крутка; aerodynamic twist; аэродинамическая крутка; геометрична крутка; geometric curve; геометрическая крутка