Реалізація принципу диспозитивності в цивільному процесі закордонних країн та України ( порівняльно-правовий аналіз ) - Бортнік, О. Г.; Bortnik, O. G.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7816-0387 (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2004.- Вип. 26.- С. 265 - 271, 2004)
Проведений порівняльно-правовий аналіз чинного внутрішнього цивільно-процесуального законодавство країн-членів ЄС, і законодавство, яке діяло безпосередньо до укладення Угоди про ЄС – Римського договору, а також законодавство країн англо-американської системи права. Закордонний досвід може бути корисним при проведенні правових реформ в Україні. Проведенный сравнительно-правовой анализ действующего внутреннего гражданско-процессуального законодательства стран-членов ЕС, и законодательство, действовавшее непосредственно к заключению Соглашения о ЕС - Римского договора, а также законодательство стран англо-американской системы права. Зарубежный опыт может быть полезным при проведении правовых реформ в Украине. A comparative legal analysis of the current domestic civil procedural legislation of the EU member states was conducted, as well as the legislation that acted directly before the conclusion of the EU Treaty - the Treaty of Rome, as well as the legislation of the countries of the Anglo-American system of law. Foreign experience can be useful in conducting legal reforms in Ukraine.
Бортнік, О. Г. Реалізація принципу диспозитивності в цивільному процесі закордонних країн та України ( порівняльно-правовий аналіз ) / О. Г. Бортнік // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2004.- Вип. 26.- С. 265 - 271
Keywords: норми права; нормы права; принцип диспозитивності; принцип диспозитивности; цивільно-процесуальне законодавство; гражданско-процессуальное законодательство; цивільний процес; гражданский процесс; врегулювання спору; урегулирования спора; арбітраж; арбитраж; договірні відносини; договорные отношения; примирення сторін; примирение сторон; судові органи; судебные органы