До проблеми визначення принципів охорони праці на підприємствах зі шкідливими умовами праці - Давиденко, А. О.; Davydenko, A. O. (Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 1 (16), т. 4. - С. 21-24, 2017)
Визначено та охарактеризовано такі принципи охорони праці на підприємствах зі шкідливими умовами праці: принцип верховенства права, принцип законності, принцип рівності, принцип об’єктивної відповідності загальнодержавній політиці, принцип гуманізму, принцип єдності та диференціації правового регулювання. Обґрунтовано доцільність законодавчого закріплення вказаних принципів охорони праці на підприємствах зі шкідливими умовами праці.

The article, based on the analysis of scientific views of scientists and current legislation of Ukraine, identifies and describes the following principles of labor protection in enterprises with harmful working conditions: the rule of law, the rule of law, the principle of equality, the principle of objective compliance with national policy, the principle of humanism; the principle of unity and differentiation of legal regulation. The expediency of legislative consolidation of the principles of labor protection at enterprises with harmful working conditions is substantiated.

Определены и охарактеризованы такие принципы охраны труда на предприятиях с вредными условиями труда: принцип верховенства права, законности, принцип равенства, принцип объективной соответствии общегосударственной политике, принцип гуманизма, принцип единства и дифференциации правового регулирования. Обоснована целесообразность законодательного закрепления указанных принципов охраны труда на предприятиях с вредными условиями труда.
To the problem of determining the principles of labor protection at enterprises with harmful working conditions
К проблеме определения принципов охраны труда на предприятиях с вредными условиями труда
Давиденко, А. О. До проблеми визначення принципів охорони праці на підприємствах зі шкідливими умовами праці / А. О. Давиденко // Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 1 (16), т. 4. - С. 21-24.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; охорона праці; labor protection; охрана труда; принципи; principles; принципы; шкідливі умови праці; harmful working conditions; вредные условия труда; працівники; workers; работники; верховенство права; rule of law; законність; legality; законность