Підстава та умови застосування заходів цивільно-правової відповідальності за порушення авторських та суміжних прав - Садикова, Я. М.; Sadykova, Y. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2841-8324; ResearcherID: D-1543-2018 (Форум права. – 2012. – № 4. – С. 773–778, 2012)
Розглянуто цивільне правопорушення як підстава цивільно-правової відповідальності і як один з фактів предмету доказування у справах про захист авторських та суміжних прав. Запропоновано виділяти умови застосування окремих заходів відповідальності, які будучи зовнішніми проявами протиправної поведінки включаються до об’єктивної сторони складу правопорушення і підлягають доказуванню.

The tort as a basis of civil liability and as one of the facts of the subject of proof in cases of copyright protection is considered in the article. The author proposed to allocate the conditions of application of certain measures of responsibility that being the external manifestations of wrongful conduct included in the objective side of the tort and subject to proof.

Рассмотрено гражданское правонарушение как основание гражданско-правовой ответственности и как один из фактов предмета доказывания по делам о защите авторских и смежных прав. Предложено выделять условия применения отдельных мер ответственности, которые, будучи внешними проявлениями противоправного поведения, включаются в объективную сторону состава правонарушения и подлежат доказыванию.
The Basis and Conditions of Civil Liability for Violation of Copyright and Related Rights
Основание и условия применения мер гражданско-правовой ответственности за нарушение авторских и смежных прав
Садикова, Я. М. Підстава та умови застосування заходів цивільно-правової відповідальності за порушення авторських та суміжних прав [Електронний ресурс] / Я. М. Садикова // Форум права. – 2012. – № 4. – С. 773–778. – Режим доступу: http://arhive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2012-4/12cjmtcp.pdf.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільно-правова відповідальність; гражданско-правовая ответственность; civil liability; доказування; доказывание; proving; Авторське право. Copyright. Авторское право; порушення авторських прав; нарушение авторских прав; infringement of copyright