Щодо методики розслідування зґвалтувань, пов’язаних з домашнім насильством - Копос, Д. М.; Kopos, D. M. (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 183-185, 2023)
Наголошено, що розкриття поняття «сімейного зґвалтування» саме з позиції криміналістики, формулювання його авторського визначення, упорядкування та класифікація осіб, які вчиняють злочини вказаної категорії, розробка нових теоретичних положень з організації проведення слідчих (розшукових) дій та проведення судових експертиз, дозволить узагальнити методику розслідування зґвалтувань, пов’язаних з домашнім насильством.

It was emphasized that the disclosure of the concept of "domestic rape" precisely from the standpoint of criminology, the formulation of its author's definition, arrangement and classification of persons who commit crimes of the specified category, the development of new theoretical provisions with the organization of investigative (search) actions and the conduct of forensic examinations, will allow to generalize the methodology of the investigation rape related to domestic violence.

Отмечено, что раскрытие понятия «семейного изнасилования» именно с позиции криминалистики, формулирование его авторского определения, составление и классификация лиц, совершающих преступления указанной категории, разработка новых теоретических положений организации проведения следственных (розыскных) действий и проведения судебных экспертиз, позволит обобщить методику расследования изнасилований, связанных с домашним насилием.
Keywords: методика розслідування; investigation method; методика расследования; розслідування зґвалтувань; rape investigation; расследование изнасилований; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие