Сучасні проблеми правового регулювання діяльності профспілок - Чавикіна, Т. І.; Chavykina, T. I. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 222-229, 2013)
Розглянуто актуальну проблему розробки Трудового кодексу України, а саме питання статусу профспілкових організацій та забезпечення ними належного захисту трудових прав своїх членів. Піддано критиці намагання законодавця у проекті Трудового кодексу України послабити позиції профспілок у трудових правовідносинах. Надано рекомендації з удосконалення відповідного законодавства. The article is devoted to the urgent problem in the modern conditions of developing the Labor Code of Ukraine, namely to the issue of trade unions’ status and providing adequate protection of its members’ labor rights. Рассмотрена актуальная проблема разработки Трудового кодекса Украины, а именно вопрос статуса профсоюзных организаций и обеспечения ими надлежащей защиты трудовых прав своих членов. Подвергнута критике попытка законодателя в проекте Трудового кодекса Украины ослабить позиции профсоюзов в трудовых правоотношениях. Даны рекомендации по совершенствованию соответствующего законодательства.
Modern problems of legal regulation of trade unions’ activity
Современные проблемы правового регулирования деятельности профсоюзов
Чавикіна, Т. І. Сучасні проблеми правового регулювання діяльності профспілок / Т. І. Чавикіна // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 222-229.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations; профспілки; профсоюзы; trade union; трудові права; трудовые права; labor rights; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation