Адміністративно-правове регулювання притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за законодавством України - Шпенов, Д. Ю.; Shpenov, D. Yu. (Актуальні проблеми держави і права. - 2014. - Вип. 73. - С. 66-71, 2014)
У статті проаналізовано підстави притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за законодавством України. Визначено процедуру притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Виявлено недоліки й прогалини адміністративно-правового регулювання процедури притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності та запропоновано шляхи їх усунення.

The paper analyzes the reasons for bringing judges to disciplinary liability under the laws of Ukraine. The procedure for judicial discipline responsibilities. Identified weaknesses and gaps administrative and legal procedures regulating judicial discipline responsibilities and the ways to address them.

В статье проанализированы основания привлечения судей к дисциплинарной ответственности по законодательству Украины. Определена процедура привлечения судей к дисциплинарной ответственности. Выявлены недостатки и пробелы административно-правового регулирования процедуры привлечения судей к дисциплинарной ответственности и предложены пути их устранения.
Administrative regulation of bringing judges to disciplinary liability under the laws of Ukraine
Административно-правовое регулирование привлечения судей к дисциплинарной ответственности по законодательству Украины
Keywords: судді; адміністративне законодавство України; адміністративно-правове регулювання; служба суддів; дисциплінарна відповідальність; дисциплінарне провадження; judges; administrative legislation of Ukraine; administrative and legal regulation; disciplinary responsibility; disciplinary proceedings; судьи; административное законодательство Украины; административно-правовое регулирование; служба судей; дисциплинарная ответственность; дисциплинарное производство