Наявність законних джерел існування як підстава набуття громадянства України - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Форум права. - 2011. - №4. - 443-446., 2011)
Розглянуто питання щодо перевірки законних джерел існування, як однієї з вимог до набуття громадянства у порядку натуралізації. Звернуто увагу на законодавче визначення переліку законних джерел існування. Розглянуто категорії осіб, на яких поширюється виняток із загальних правил щодо необхідності мати законні джерела існування. Висунуто пропозиція про конкретизацію переліку документів стосовно підтвердження наявності законних джерел існування.

The question of checking legitimate means of subsistence, as one of the regirements for citizenship in a naturalization procedure discusses. Attention is paid to the legal definition of List of legitimate livelihoods. Autor considers a class of persons who are subject to an exception to the general rules on the need to have a legitimate livelihoods. He makes proposition to specify the list of documents regarding to proof of legitimate means of subsistence.

Рассмотрен вопрос о проверке законных источников существования, как одном из условий для получения гражданства в порядке натурализации. Обращено внимание на законодательное определение перечня законных источников существования. Рассмотрены категории лиц, на которых распространяется исключение из общих правил относительно необходимости иметь законные источники существования. Выдвинуто предложение о конкретизации перечня документов относительно подтверждения наличия законных источников существования.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; громадянство; набуття громадянства; законні джерела існування; натуралізація; citizenship; гражданство; приобретение гражданства; законные источники существования; натурализация