Віктимологія як галузь кримінологічної науки - Давиденко, В. Л.; Davydenko, V. L. (Європейські перспективи. – 2014. – № 8. – С. 118-121, 2014)
Стаття присвячена розгляду віктимології як галузі кримінології. Надається поняття віктимології та визначається її предмет дослідження. Показана історія виникнення та розвитку віктимології. Розглядається сучасний стан розвитку віктимологічної науки.

The article considers victimology as a branch of criminology. Provides a definition of victimology and is defined as being in the study. Shows the history of the emergence and development of victimology. The current state of development of science victimological.

Статья посвящена рассмотрению виктимологии как отрасли криминологии. Дается понятие виктимологии и определяется предмет ее исследования. Показана история возникновения и развития виктимологии. Рассматривается современное состояние развития виктимологической науки.
Давиденко, В. Л. Віктимологія як галузь кримінологічної науки / В. Л. Давиденко // Європейські перспективи. – 2014. – № 8. – С. 118-121.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; віктимологія; виктимология; victimology; жертва злочину; жертва преступления; victim of crime; Історія. History. История; історія виникнення; история возникновения; history of origin