Здоровый образ жизни и его влияние на уровень подготовленности борцов-самбистов ХНУВД - Олендер, Л. О.; Olender, L. O. (Актуальні проблеми розвитку традиційних і східних єдиноборств: зб. наук. праць X міжнар. Інтернет наук. – метод. конф. [:Вип.10] (м. Харків, 23-24 берез. 2016 р.). - Харків, 2016. - С. 171-175, 2016)
Досліджено вплив шкідливих звичок на рівень підготовленості курсантів самбистів ХНУВС. У спеціальному педагогічному експерименті показано перевагу спортсменів, які ведуть здоровий спосіб життя, перед їхніми однолітками, які страждають на нікотинову залежність. Наголошено, що здоровий спосіб життя є суттєвим чинником більш повного використання фізичного та психічного потенціалу у процесі спортивного вдосконалення курсантів членів збірної команди ХНУВС із боротьби самбо.

The influence of bad habits on the level of preparedness of cadets of samba fighters of the KhNUVS was studied. A special pedagogical experiment showed the advantage of athletes who lead a healthy lifestyle over their peers who suffer from nicotine addiction. It was emphasized that a healthy lifestyle is an essential factor for a more complete use of physical and mental potential in the process of sports improvement of cadets members of the national team of the KhNUVS in sambo wrestling.

Исследовано влияние вредных привычек на уровень подготовленности курсантов самбистов ХНУВД. В специальном педагогическом эксперименте показано преимущество спортсменов, ведущих здоровый образ жизни, перед их сверстниками, страдающими никотиновой зависимостью. Отмечено, что здоровый образ жизни является существенным фактором более полного использования физического и психического потенциала в процессе спортивного усовершенствования курсантов членов сборной команды ХНУВД по борьбе самбо.
Олендер, Л. О. Здоровый образ жизни и его влияние на уровень подготовленности борцов-самбистов ХНУВД / Олендер Л. О. // Актуальні проблеми розвитку традиційних і східних єдиноборств: зб. наук. праць X міжнар. Інтернет наук. – метод. конф. [:Вип.10] (м. Харків, 23-24 берез. 2016 р.) / Нац. акад. Нац. гвард. України, Незал. асоц. служб.-прикл. єдиноборств; за заг. ред. В.П. Бізіна.-Харків, 2016. - С. 171-175.
Keywords: Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Україна. Ukraine. Украина; Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Харьковский национальный университет внутренних дел; боротьба самбо; Sambo wrestling; борьба самбо; здоровий спосіб життя; healthy lifestyle; здоровый образ жизни; шкідливі звички; bad habits; вредные привычки; результативність; performance; результативность