Теоретико-психологічні підходи до розробки програми особистісного розвитку керівників органів внутрішніх справ - Барко, В. І.; Barko, V. I.; Чекулаєв, М. А.; Chekulaiev, M. A. (Право і безпека. - 2014. - № 3 (54). - С. 201-206, 2014)
Розглянуто основні наукові підходи до проблеми структури особистості керівників органів внутрішніх справ, які пов’язані зі специфікою діяльності підрозділів міліції та змістом професійної ролі її працівників. Запропоновано оригінальний гуманістичний підхід до побудови програми особистісного і професійного розвитку керівника міліції, яку може бути використано з метою психологічної діагностики професійної придатності кандидатів на керівні посади органів внутрішніх справ і вдосконалення основних складових особистісного розвитку: інтелекту, креативності, здібностей, характерологічних особливостей, особливостей мотивації.

Different scientific positions to the problem of personal structure of Police leaders, related to the specific of their activity and maintenance of professional role of employees of organs of internal affairs are considered. The original humanistic approach to construction of program of personal and professional development of leaders of organs of internal affairs is suggested. This approach may be used with the purpose of psychological diagnostic of psychological suitability of candidates for positions of Police leaders and improvement of main components of their personal development, such as: intellect, creativity, total abilities, characterological features, peculiarities of motivation.

Рассмотрены основные научные подходы к проблеме структуры личности руководителей органов внутренних дел, связанные со спецификой деятельности подразделений милиции и содержанием профессиональной роли её работников. Предложен оригинальный гуманистический подход к построению программы личностного и профессионального развития руководителей милиции, которая может быть использована с целью психологической диагностики профессиональной пригодности кандидатов на руководящие должности органов внутренних дел и усовершенствования основных составляющих личностного развития: интеллекта, креативности, способностей, характерологических особенностей, особенностей мотивации.
Theoretical psychological approaches to creation of program of personal development of organs’ of internal affairs leaders
Теоретико-психологические подходы к разработке программы личностного развития руководителей органов внутренних дел
Keywords: керівники органів внутрішніх справ; особистісний розвиток; управлінська діяльність; психологічна діагностика; інтелект; креативність; здібності; самоактуалізація; leaders of organs of internal affairs; personal developement; managerial activity; psychological diagnostic; intellect; creativity; abilities; self-actualization; руководители органов внутренних дел; личностное развитие; управленческая деятельность; психологическая диагностика; интеллект; креативность; способности; самоактуализация