Теоретичні аспекти правовідносин політичних партій та громадян України як суб’єктів політичної системи - Гейда, О. В.; Heida, O. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 94-102, 2008)
Розглянуто становлення і розвиток демократичної політичної системи та питання взаємодії політичних партій та громадян. Проаналізовано поняття правовідносин суб’єктів політичної системи суспільства, окреслено основні правові форми взаємодії політичних партій та громадян України як суб’єктів політичної системи. Рассмотрено становление и развитие демократической политической системы и вопросы взаимодействия политических партий и граждан. Проанализированы понятия правоотношений субъектов политической системы общества, определены основные правовые формы взаимодействия политических партий и граждан Украины как субъектов политической системы. The formation and development of a democratic political system and issues of interaction between political parties and citizens are considered. The concept of legal relations of subjects of political system of society is analyzed, the basic legal forms of interaction of political parties and citizens of Ukraine as subjects of political system are outlined.
Гейда, О. В. Теоретичні аспекти правовідносин політичних партій та громадян України як суб’єктів політичної системи / О. В. Гейда // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 94-102
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правовідносини; правоотношения; legal relationship; взаємодія; взаимодействие; interaction; політичні партії; политические партии; political parties