Криза нормативного регулювання суспільних відносин як явище та поняття - Шульга, А.М.; Shulga, A.M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7634-3665 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 525-526, 2019)
Автором зазначено, що криза нормативного регулювання суспільних відносин – це істотне зниження ефективності дії системи соціальних норм відносно системи засобів ненормативного регулювання, насамперед – діяльності електронних ЗМІ як чинника формування стереотипів мислення і поведінки людей.

The author noted that the crisis of normative regulation of public relations is a significant decrease in the effectiveness of the system of social norms in relation to the system of means of non-normative regulation, primarily the activities of electronic media as a factor in the formation of stereotypes of thinking and behavior of people.

Автором отмечено, что кризис нормативного регулирования общественных отношений – это существенное снижение эффективности действия системы социальных норм в отношении системы средств ненормативного регулирования, прежде всего деятельности электронных СМИ как фактора формирования стереотипов мышления и поведения людей.
Шульга, А. М. Криза нормативного регулювання суспільних відносин як явище та поняття / А. М. Шульга // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 525-526.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суспільні відносини; общественные отношения; public relations; нормативне регулювання; нормативное регулирование; regulation; соціальні норми; социальные нормы; social norms; криза нормативного регулювання; кризис нормативного регулирования; regulatory crisis; система соціальних норм; система социальных норм; system of social norms; процес соціалізації особи; процесс социализации личности; process of socialization of the individual; Держава і право. State and Law. Государство и право