Професійна підготовка поліцейських як цілеспрямована система - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Olena Yevdokimova (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 30-32, 2023)
Розглянуто процес професійної підготовки правоохоронців як соціальну інституцію, розвиток і функціонування якої обумовлені усіма чинниками й умовами існування суспільства в цілому: економічними, політичними, соціальними, культурними й іншими. У контексті теорії Акоффа й Емері, професійну підготовку правоохоронців охарактеризовано як цілеспрямовану систему. Важливими наслідками цілеспрямованості є наявність у системи таких її властивостей, як активність, динамічність, самоорганізація, самовідтворення.

The process of professional training of law enforcement officers as a social institution, the development and functioning of which is determined by all the factors and conditions of existence of society as a whole: economic, political, social, cultural and other, is considered. In the context of Ackoff and Emery's theory, professional training of law enforcement officers is characterized as a purposeful system. Important consequences of purposefulness are the presence in the system of such properties as activity, dynamism, self-organization, and self-reproduction.

Рассмотрен процесс профессиональной подготовки правоохранителей как социальный институт, развитие и функционирование которого обусловлены всеми факторами и условиями существования общества в целом: экономическими, политическими, социальными, культурными и другими. В контексте теории Акоффа и Эмери, профессиональная подготовка правоохранителей охарактеризована как целенаправленная система. Важным следствием целенаправленности есть наличие у системы таких ее свойств, как активность, динамичность, самоорганизация, самовоспроизводство.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка; поліцейські; police officers; полицейские; цілеспрямована система; purposeful system; целенаправленная система; самоорганізація; self-organization; самоорганизация; самовідтворення; self reproduction; самовоспроизведение