До змісту понять "підготовка" та "готовність" до професійної діяльності майбутніх правоохоронців - Федоренко, О. І.; Fedorenko, O. I.; Федоренко Олена (Проблеми екстремальної та кризової психології. - 2013. - Вип. 14, ч. 3. - С. 273-279, 2013)
Стаття присвячена аналізу змісту понять «підготовка» та «готовність» до професійної діяльності фахівців правоохоронної сфери. Розглянуто чинники, які необхідно враховувати при підготовці фахівців цієї сфери до професійної діяльності; виділено особливості професійної діяльності, які відображають її специфіку і впливають на зміст підготовки до цієї діяльності. Розкрито сутність поняття «готовність» до професійної діяльності; показано зв'язок між поняттями «підготовка» і «готовність» до професійної діяльності.

The article is devoted to the analysis of the content of the concepts of "preparation" and "readiness" for the professional activities of law enforcement specialists. Factors that must be taken into account are considered in the preparation of specialists in this field for professional activity; the features of professional activity are highlighted, which reflect its specificity and affect the content of preparation for this activity. The essence of the concept of "readiness" for professional activity is revealed; connection is shown between the concepts of "preparation" and "readiness" for professional activity.

Статья посвящена анализу содержания понятий «подготовка» и «готовность» по отношению к профессиональной деятельности сотрудников правоохранительной сферы. Рассмотрены факторы, которые необходимо учитывать при подготовке специалистов этой сферы к профессиональной деятельности; выделены особенности профессиональной деятельности, которые отражают ее специфику и влияют на содержание подготовки к этой деятельности. Раскрыта сущность понятия «готовность» к профессиональной деятельности; показана взаимосвязь понятий «подготовка» и «готовность» к профессиональной деятельности.
Keywords: підготовка; preparation; подготовка; готовність; readiness; готовность; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; майбутні правоохоронці; future law enforcement officers; будущие правоохранители