Розвиток комунікативних здібностей спортсменів при формуванні спортивного результату - Білоус, Т. Л.; Bilous, T. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1977-8758 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 226-228, 2016)
Наголошено, що одним із критеріїв і умов успішності формування особистості у спортивній діяльності, що відповідає запитам сучасного спорту є правильне формування з подальшою реалізацією у навчально-тренувальної діяльності її комунікативних можливостей. Такий підхід вказує у першу чергу тренеру команди, на необхідність пошуку шляхів, засобів, умов, що дозволяють переорієнтувати наявний негативний досвід спортивної діяльності особистості у позитивне професійне русло.

It is emphasized that one of the criteria and conditions for the success of personality formation in sports activities that meets the demands of modern sports is the correct formation with further implementation of its communicative capabilities in educational and training activities. This approach indicates, first of all, to the coach of the team, the need to find ways, means, and conditions that allow reorienting the existing negative experience of an individual's sports activities in a positive professional direction.

Отмечено, что одним из критериев и условий успешности формирования личности в спортивной деятельности, отвечающей запросам современного спорта, является правильное формирование с последующей реализацией в учебно-тренировочной деятельности ее коммуникативных возможностей. Такой подход указывает в первую очередь тренеру команды на необходимость поиска путей, средств, условий, позволяющих переориентировать имеющийся негативный опыт спортивной деятельности личности в положительное профессиональное русло.
Білоус, Т. Л. Розвиток комунікативних здібностей спортсменів при формуванні спортивного результату / Т. Л. Білоус // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 226-228.
Keywords: Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Психологія. Рsychology. Психология; Україна. Ukraine. Украина; спортивна психологія; sports psychology; спортивная психология; комунікативні здібності; communication skills; коммуникативные способности; спортсмени; athletes; спортсмены; спортивний результат; sports result; спортивный результат