Засоби забезпечення інформаційної безпеки України - Панова, І. В.; Panova, I. V.; Шевцова, А. С.; Shevtsova, A. S.; Панова Ірина Вікторівна (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 72-74, 2021)
Визначено, що засоби забезпечення інформаційної безпеки – це інструменти державного управління у сфері інформаційної безпеки. До основних засобів забезпечення інформаційної безпеки можна віднести: правові, політичні, інформаційні, технологічні. Зазначено, що раціональне залучення комплексу засобів забезпечення інформаційної безпеки України в умовах сьогодення має на меті захист життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства та держави від реальних та потенційних загроз в інформаційному просторі.

It was determined that the means of ensuring information security are tools of state management in the field of information security. The main means of ensuring information security include: legal, political, informational, technological. It is noted that the rational involvement of the complex of means of ensuring Ukraine's information security in today's conditions aims to protect the vital interests of a person and citizen, society and the state from real and potential threats in the information space.

Определено, что средства обеспечения информационной безопасности – это инструменты государственного управления в сфере информационной безопасности. К основным средствам обеспечения информационной безопасности можно отнести: правовые, политические, информационные, технологические. Отмечено, что рациональное привлечение комплекса средств обеспечения информационной безопасности Украины в сегодняшних условиях имеет целью защиту жизненно важных интересов человека и гражданина, общества и государства от реальных и потенциальных угроз в информационном пространстве.
Keywords: національна безпека; national security; национальная безопасность; інформаційна безпека; informational security; информационная безопасность; засоби забезпечення інформаційної безпеки; means of ensuring information security; средства обеспечения информационной безопасности; Україна; Ukraine; Украина