Знання права (правоінформованість) як складова правосвідомості особи - Шульга, А.М.; Shulga, A.M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7634-3665 (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2018. - Вип. 25. - С. 25-28, 2018)
Висвітлено основні аспекти характеристики структури правосвідомості особи як системного явища. Стверджено, що використовуючи як найбільш коректну наукову термінологію у межах цієї структури доцільно розрізнювати пізнавальні, оцінні, мотиваційні елементи. Пояснено, що «ідеологічні елементи» правосвідомості можуть позиціонуватися як частина її «пізнавальних елементів», серед яких є нормативні і ненормативні елементи. Вказано, що якісний і кількісний аспекти «знання права» відповідно відображають зміст і обсяг даного поняття.

The article lights up the basic aspects of description of structure of sense of justice of personality as the system phenomenon. It is explained that the «ideological elements» of sense of justice can be positioned as part of his «cognitive elements» among that there are normative and unnormative elements. Among the types of «knowledge of right» not only knowledge about an operating or desired right but also knowledge differentiates about the supposed right. Specified, that quality and quantitative the aspects of «knowledge of right» reflect maintenance and volume of this concept accordingly.

Освещены основные аспекты характеристики структуры правосознания личности как системного явления. Утверждается, что используя в качестве наиболее корректной научной терминологии в пределах этой структуры целесообразно различать познавательные, оценочные, мотивационные элементы. Объясняется, что «идеологические элементы» правосознания могут позиционироваться как часть его «познавательных элементов», среди которых есть нормативные и ненормативные элементы. Указывается, что качественный и количественный аспекты «знания права» соответственно отражают содержание и объем этого понятия.
Шульга, А. М. Знання права (правоінформованість) як складова правосвідомості особи / Шульга А. М. // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2018. - Вип. 25. - С. 25-28.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правосвідомість особи; legal awareness of a person; правосознание личности; знання права; knowledge of law; знание права; правоінформованість; legal awareness; правоинформированность; нормативні і ненормативні елементи правосвідомості; normative and non-normative elements of legal awareness; нормативные и ненормативные элементы правосознания