Підстави та суб’єкти звернення до Європейського суду з прав людини - Кочура, О.О.; Kochura, O.O.; Кочура, Е. А. (Науково-інформаційний вісник Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького. - 2015. - Вмп. 15. - С. 91-96, 2015)
Стаття присвячена висвітленню особливостей звернення до Європейського суду з прав людини. Проаналізовано підстави звернення до Європейського суду з прав людини та визначено його суб’єктів. Характеризується процес ратифікації Україною ряду міжнародних актів, які дають можливість громадянам країни звертатися до Європейського суду з прав людини. Здійснюється авторський аналіз положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, особливо розділ другий, який закріплює правовий статус цієї міжнародної правозахисної інституції. Окрема увага приділяється праву на індивідуальну заяву до Європейського суду з прав людини та визначення основних груп осіб, які наділені цим правом.

The article considers the features of the application to the European Court of Human Rights. Analyzed the base application to the European Court of Human Rights and defines its subjects. Characterized by the process of Ukraine's ratification of a number of international instruments that enable citizens to appeal to the European Court of Human Rights. Author's analysis is carried out of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms, especially the second section, which establishes the legal status of the international human rights institutions. Particular attention is given to the right of individual petition to the European Court of Human Rights and the definition of the main groups of people who are endowed with this right.

Статья посвящена рассмотрению особенностей обращения в Европейский суд по правам человека. Проанализированы основания обращения в Европейский суд по правам человека и определены его субъекты. Характеризуется процесс ратификации Украиной ряда международных актов, которые дают возможность гражданам страны обращаться в Европейский суд по правам человека. Осуществляется авторский анализ положения Конвенции о защите прав человека и основных свобод, особенно раздел второй, который закрепляет правовой статус этой международной правозащитной институции. Особое внимание уделяется праву на индивидуальную жалобу в Европейский суд по правам человека и определения основных групп лиц, которые наделены этим правом.
Grounds and subjects appeal to European Court of Human Rights
Основания и субъекты обращение в Европейский суд по правам человека
Кочура О. О. Підстави та суб’єкти звернення до Європейського суду з прав людини / Кочура Олена Олексіївна // Науково-інформаційний вісник Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького. - 2015. - Вип. 15. - С. 91-96.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; права і свободи людини; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; суб’єкти звернення; human rights and freedoms; European Court of Human Rights; subjects of treatment; Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; права и свободы человека; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; Европейский суд по правам человека; субъекты обращения