Специфіка ранніх дезадаптивних схем і сексуальних настанов у осіб різного віку - Яременко, К. С.; Yaremenko , K. S. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 237-240, 2023)
Надано аналіз специфіки ранніх дезадаптивних схем та сексуальних настанов у різних вікових категоріях. Зазначено, що розуміння ранніх дезадаптивних схем та сексуальних настанов допомагає людям працювати над своїм особистим розвитком, формуванням здорових стосунків та поліпшенням якості життя.

An analysis of the specificity of early maladaptive schemes and sexual instructions in different age categories is provided. It is noted that understanding early maladaptive schemas and sexual guidelines helps people work on their personal development, forming healthy relationships and improving the quality of life.

Представлен анализ специфики ранних дезадаптивных схем и сексуальных установок в разных возрастных категориях. Отмечено, что понимание ранних дезадаптивных схем и сексуальных наставлений помогает людям работать над своим личным развитием, формированием здоровых отношений и улучшением качества жизни.
Keywords: сексуальність; ранні дезадаптивні схеми; особистість; вікові категорії; sexuality; early maladaptive schemes; personality; age categories; сексуальность; ранние дезадаптивные схемы; личность; возрастные категории