Доктрина соціальної безпеки сучасної України : реферат дисертації - Бєлоусов, Д. В.; Bielousov, D. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
У дисертаційній роботі на підставі вивчення й узагальнення існуючих наукових підходів учених у галузі соціального права та інших галузей права, а також чинного законодавства та правозастосовної практики комплексним чином формулюється теоретико-правова характеристика соціальної безпеки сучасної України та встановлюються напрями подальшого удосконалення забезпечення соціальної безпеки України як сучасної правової, соціальної та демократичної держави.

The dissertation synthesises existing scholarly approaches in social law and cognate fields, together with current legislation and law-enforcement practice, to articulate a comprehensive theoretical-legal account of social security in contemporary Ukraine and to identify directions for its further enhancement consistent with the State’s character as a modern legal, social, and democratic polity. It argues that social security is a multifaceted social and legal phenomenon manifesting in two complementary modalities.
The doctrine of social security in contemporary Ukraine
Keywords: Україна; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses; Abstracts of Theses; Ukraine; 12.00.05; social security doctrine; ensuring social security; social protection system; social security; social work; social protection; methods of social security; forms of social security; доктрина соціальної безпеки; забезпечення соціальної безпеки; система соціального захисту; соціальна безпека; соціальна робота; соціальне забезпечення; соціальний захист; способи соціальної безпеки; форми соціальної безпеки