Особливості розслідування воєнних злочинів в умовах активних бойових дій - Звегінцев, А. І.; Zvehintsev, A. I. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 89-91, 2023)
Зазначено, що держава активно впроваджує заходи з метою оптимізації діяльності уповноважених суб’єктів, які займаються документуванням та проведенням попередніх розслідувань воєнних злочинів. Розглянуто напрями організації розслідування воєнних злочинів.

It is noted that the state is actively implementing measures aimed at optimizing the activities of authorized entities involved in documenting and conducting preliminary investigations of war crimes. The directions of the organization of the investigation of war crimes were considered.

Отмечается, что государство активно внедряет меры по оптимизации деятельности уполномоченных субъектов, занимающихся документированием и проведением предварительных расследований военных преступлений. Рассмотрены направления организации расследования военных преступлений.
Keywords: розслідування воєнних злочинів; investigation of war crimes; расследование военных преступлений; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; умови активних бойових дій; conditions of active hostilities; условия активных боевых действий