Психолого-педагогічні та правові засади діяльності поліції із захисту прав дитини : навчальний посібник - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; Федоренко, О. І.; Fedorenko, O. I.; Мілорадова, Н. Е.; Miloradovа, N. E.; Бандурка, І. О.; Bandurka, I. O.; Джагупов, Г. В.; Dzhahupov, H. V.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2020)
У навчальному посібнику висвітлено матеріал, що відображає сучасний стан питань щодо психолого-педагогічних та правових аспектів захисту прав дітей, особливостей реагування і профілактики злочинів проти дитинства та злочинів неповнолітніх. Для курсантів і студентів, психологів та науково-педагогічного складу закладів вищої освіти МВС, практичних психологів, працівників підрозділів ювенальної превенції, патрульної поліції, дільничних офіцерів поліції та всіх, хто цікавиться діяльністю поліції із захисту прав дитини.

The textbook covers material that reflects the current state of issues on psychological, pedagogical and legal aspects of protection of children's rights, features of response and prevention of crimes against childhood and juvenile delinquency. For cadets and students, psychologists and scientific and pedagogical staff of higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs, practical psychologists, employees of juvenile prevention units, patrol police, police officers and anyone interested in the activity police for the protection of children's rights.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Держава і право. State and Law. Государство и право; Навчальні видання. Educational editions; Educational editions; Україна; Ukraine; Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; неповнолітні; minors; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; домашнє насильство; домашнее насилие; domestic violence; жорстоке поводження з дітьми; жестокое обращение с детьми; профілактичні заходи; профілактична робота; профилактическая работа; preventive work; протидія злочинності неповнолітніх; противодействие преступности несовершеннолетних; дитина; ребенок; child