Досвід США у функціонуванні шкільного офіцера поліції - Ларіонова, І. Т.; Larionova, I. T. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 107-109, 2019)
Зазначено, що профілактика протиправної поведінки дітей та підлітків є гостро-актуальною соціальною і державною проблемою для сучасної України. Збільшення ролі превентивної складової у діяльності поліції зумовило впровадження проекту «Шкільного офіцера поліції». Він є одним з прикладів ефективної співпраці поліції і громади й розроблений з метою вирішення проблеми підліткової і дитячої злочинності.

It is noted that the prevention of illegal behavior of children and adolescents is an acutely relevant social and state problem for modern Ukraine. The increase in the role of the preventive component in the police activity led to the implementation of the "School Police Officer" project. It is one of the examples of effective cooperation between the police and the community and was developed to solve the problem of juvenile and child crime.

Отмечено, что профилактика противоправного поведения детей и подростков – остро-актуальная социальная и государственная проблема для современной Украины. Увеличение роли превентивной составляющей в деятельности полиции обусловило внедрение проекта "Школьного офицера полиции". Он является одним из примеров эффективного сотрудничества полиции и общины и разработан для решения проблемы подростковой и детской преступности.
Ларіонова, І. Т. Досвід США у функціонуванні шкільного офіцера поліції / Інна Тимофіївна Ларіонова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 107-109.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; поліція; police; полиция; шкільний офіцер поліції; school police officer; школьный офицер полиции; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт