Обумовленість функціонування синонімів і омонімів у юридичному дискурсі - Почуєва, В. В.; Pochuieva, V. V.; ORCID https://orcid.org/0000-0003-1021-3627 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 346 - 350, 2006)
Розглядаючи юридичний дискурс як монолітну систему, автор, відзначає, що англійський юридичний дискурс не є однорідним. Юридичний дискурс англійської мови являє собою набір зв'язаних і перекриваючих один одного типів дискурсу: судовий дискурс, мова судового рішення, мова юридичних документів (договорів, заповітів, постанов, парламентських актів), дискурс юридичної консультації і т.д. Дослідником вивчається взаємодія різних типів дискурсу між собою, розглядається функціонування юридичних термінів . Рассматривая юридический дискурс как монолитную систему, автор, отмечает, что английский юридический дискурс не является однородным. Юридический дискурс английского языка представляет собой набор связанных и перекрывающих друг друга типов дискурса: судебный дискурс, речь судебного решения, речь юридических документов (договоров, завещаний, постановлений, парламентских актов), дискурс юридической консультации и т.д. Исследователем изучается взаимодействие различных типов дискурса между собой, рассматривается функционирование юридических терминов. Considering legal discourse as a monolithic system, the author notes that English legal discourse is not homogeneous. Legal discourse in English is a set of related and overlapping types of discourse: judicial discourse, language of judgment, language of legal documents (treaties, wills, decrees, parliamentary acts), discourse of legal advice, etc. The researcher studies the interaction of different types of discourse with each other, examines the functioning of legal terms.
Почуєва, В. В. Обумовленість функціонування синонімів і омонімів у юридичному дискурсі / В. В. Почуєва // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 346 - 350
Keywords: англійська мова; английский язык; юридичний дискурс; юридический дискурс; професійна юридична лексика; профессиональная юридическая лексика; юридичні терміни; юридические термины; дефініція; дефиниция