Співвідношення будівельних та правових норм у будівництві в контексті настання відповідальності за їх порушення - Ткаченко, В. С.; Tkachenko, V. S. (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 9. - С. 40-44, 2018)
У статті досліджено правову природу технічних норм у сфері будівельної діяльності, проана-лізовано особливості форм їх закріплення в чинному законодавстві України, висвітлено загальні та спеціальні ознаки технічної норми, а також проведено співвідношення технічної норми і норми права в контексті настання відповідальності за їх порушення.

The article examines the legal nature of technical norms in the field of construction, analyzes the features of their consolidation in the current legislation of Ukraine, highlights the general and special features of the technical norm, as well as the relationship between technical norms and rules of law in the context of liability for violations.

В статье исследованы правовую природу технических норм в сфере строительной деятельности, проана-лизированных особенности форм их закрепления в действующем законодательстве Украины, освещены общие и специальные признаки технической нормы, а также проведено соотношение технической нормы и нормы права в контексте наступления ответственности за их нарушения.
Correlation of construction and legal norms in construction in the context of liability for their violation
Соотношение строительных и правовых норм в строительстве в контексте наступления ответственности за их нарушения
Ткаченко, В. Співвідношення будівельних та правових норм у будівництві в контексті настання відповідальності за їх порушення / Владислав Ткаченко // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 9. - С. 40-44.
Keywords: якість будівництва; технічна норма будівництва; самочинне будівництво; качество строительства; техническая норма строительства; самовольное строительство; quality of construction; technical norm of construction; spontaneous construction; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина