Специфіка стресостійкості у професійній діяльності поліцейських - Бодя, С. А.; Bodia , S. A. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 22-23, 2023)
Розглянуто особливості стресу поліцейського в екстремальних умовах праці. За подібних умов ефективність виконання службових завдань працівниками поліції значною мірою залежать від наявності високого рівня розвитку їх стресостійкості та особистісних ресурсів.

The peculiarities of the policeman's stress in extreme working conditions are considered. Under such conditions, the effectiveness of the performance of official tasks by police officers largely depends on the presence of a high level of development of their stress resistance and personal resources.

Рассмотрены особенности стресса полицейского в экстремальных условиях труда. В подобных условиях эффективность выполнения служебных задач работниками полиции в значительной степени зависит от наличия высокого уровня развития их стрессоустойчивости и личностных ресурсов.
Keywords: поліцейські; police officers; полицейские; стресостійкість; stress resistance; стрессоустойчивость; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность