До характеристики обʼєктивної сторони дисциплінарного проступку - Грищенко, Р. С.; Hryshchenko, R. S. (Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 2 .- С. 134-138, 2020)
У статті на основі аналізу наукових поглядів eчених та норм чинного законодавства України надано характеристику об’єктивної сторони дисциплінарного проступку. Обґрунтовано, що важли - вим аспектом невиконання чи неналежного виконання працівником своїх трудових обов’язків є проти - правний характер такої поведінки. Доведено, що розкриття змісту об’єктивної сторони дисциплі - нарного проступку має велике значення для проведення справедливого дисциплінарного провадження. З’ясовано, що відсутність причинного зв’язку між діями (або бездіяльністю) особи і негативними наслідками, що настали, може мати місце в двох ситуаціях.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists and norms of the current legislation of Ukraine, a characteristic of the objective side of disciplinary misconduct is presented. It is argued that an important aspect of the employee's failure to perform or improperly perform his or her work responsibilities is the unlawful nature of such behavior. It is argued that disclosure of the content of the objective side of disciplinary misconduct is essential for a fair disciplinary proceeding. It ha

В статье на основе анализа научных взглядов учений и норм действующего законодательства Украины охарактеризованы объективной стороны дисциплинарного проступка. Обосновано, что важным аспектом неисполнения или ненадлежащего исполнения работником своих трудовых обязанностей является противоправный характер такого поведения. Доказано, что раскрытие содержания объективной стороны дисциплинарного проступка имеет большое значение для проведения справедливого дисциплинарного производства.
Грищенко, Р. До характеристики обʼєктивної сторони дисциплінарного проступку / Роман Грищенко // Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 2 .- С. 134-138. - DOI: https://doi.org/10.32849/2663-5313/2020.2.22
Keywords: дисциплінарний проступок; правопорушення; дисциплінарна відповідальність; обʼєктивна сторона; Україна. Ukraine. Украина; дисциплинарный проступок; правонарушения; дисциплинарная ответственность; объективная сторона; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; offense; disciplinary compliance; objective side; Держава і право. State and Law. Государство и право