Психологічні наслідки стресу у військовослужбовців - Есаулко, Ю. С.; Esaulko , Yu. S. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 75-77, 2023)
Стверджено, що робота військовослужбовців, зазвичай вважається ризикованою, пов’язаною з критичними ситуаціями, несприятливими подіями та надзвичайно небезпечними місіями, які негативно впливають на їх психічне здоров’я.

It has been argued that the work of military personnel is generally considered to be risky, involving critical situations, adverse events and extremely dangerous missions, which have a negative impact on their mental health.

Утверждено, что работа военнослужащих обычно считается рискованной, связанной с критическими ситуациями, неблагоприятными событиями и чрезвычайно опасными миссиями, негативно влияющими на их психическое здоровье.
Keywords: психічне здоров’я; mental health; психическое здоровье; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие; стрес; stress; стресс