Соціолінгвістичні особливості функціонування молодіжного сленгу у курсантському середовищі - Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5061-8226 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 169-170., 2019)
Автором статті зазначено, що курсантський сленг як вторинна форма існування мови містить системні ознаки і створює відокремлену соціальну мовну підсистему. Молодіжний сленг у курсантському середовищі досить поширений, дозволяє встановити неформальний контакт між співрозмовниками, надає можливість для вираження інтересів, ідеалів, потреб. Цей сленг відрізняється високим ступенем експресивності, є невід’ємною складовою лексичного запасу значної частини курсантів, що послуговуються сленговими лексемами постійно, незалежно від емоційного стану. Надалі передбачаємо дослідження соціолінгвістичних особливостей інших мовних явищ, властивих курсантському середовищу.

The author of the article noted that cadet slang as a secondary form of language existence contains system features and creates a separate social linguistic subsystem. Youth slang in the cadet environment is quite common, allows you to establish informal contact between interlocutors, provides an opportunity to express interests, ideals, needs. This slang is characterized by a high degree of expressiveness, it is an integral part of the lexical stock of a significant part of cadets who use slang lexemes constantly, regardless of their emotional state. In the future, we intend to study the sociolinguistic features of other linguistic phenomena inherent in the cadet environment.

Автором статьи отмечено, что курсантский сленг как вторичная форма существования языка содержит системные признаки и создает обособленную социальную языковую подсистему. Молодежный сленг в курсантской среде достаточно распространен, позволяет установить неформальный контакт между собеседниками, дает возможность для выражения интересов, идеалов, потребностей. Этот сленг отличается высокой степенью экспрессивности, является неотъемлемой составляющей лексического запаса значительной части курсантов, которые используют сленговые лексемы постоянно, независимо от эмоционального состояния. В дальнейшем предполагаем исследование социолингвистических особенностей других языковых явлений, присущих курсантской среде.
Єльнікова, Н. І. Соціолінгвістичні особливості функціонування молодіжного сленгу у курсантському середовищі / Н. І. Єльнікова // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 169-170.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; спілкування молоді; общение молодежи; youth communication; молодіжний сленг; молодежный сленг; youth slang; молодіжний сленг курсантів; молодежный сленг курсантов; youth slang of cadets; курсантське середовище; курсантская среда; cadet environment; виникнення сленгу; возникновение сленга; emergence of slang; сленгові лексеми; сленговые лексемы; slang tokens; творення сленгізмів; создание сленгизмов; creation of slang