Категорія рівності у здійсненні правосуддя у філософії та праві: встановлення нових дороговказів - Кройтор, В. А.; Kroitor, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1849-5721 (Підприємництво, господарство і право. – 2019. – № 4. – С. 41-49, 2019)
На підставі аналізу чинного цивільного процесуального законодавства та наявних наукових положень щодо природи рівноправності сторін у статті досліджується важливий з погляду науки філософії та права такий феномен, як необхідність забезпечення балансу рівних правових можливостей сторін в аспекті тісного взаємозв’язку з такою засадою цивільного судочинства, як процесуальна рівноправність сторін.

Based on the analysis of the current civil procedural legislation and existing scientific provisions regarding the nature of equality of the parties, the author of the article studies such a phenomenon that is important from the point of view of science of philosophy and law as the need to guarantee the balance of equal legal opportunities of the parties within close relationship with such a principle of civil proceedings as procedural equality of the parties.

На основании анализа действующего гражданского процессуального законодательства и имеющихся научных положений относительно природы равноправия сторон в статье исследуется такой важный с точки зрения науки философии и права феномен, как необходимость обеспечения баланса равных правовых возможностей сторон в аспекте тесной взаимосвязи с таким принципом гражданского судопроизводства, как процессуальное равноправие сторон.
Кройтор, В. Категорія рівності у здійсненні правосуддя у філософії та праві: встановлення нових дороговказів / Володимир Кройтор // Підприємництво, господарство і право. – 2019. – № 4. – С. 41-49.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; принципи цивільного процесу; принцип процесуальної рівноправності сторін; забезпечення балансу рівних правових можливостей; принципы гражданского процесса; принцип процессуального равноправия сторон; обеспечение баланса равных правовых возможностей; principles of civil procedure; principle of procedural equality of the parties; ensuring the balance of equal legal opportunities