Приводи для початку кримінальних проваджень щодо умисних убивств, учинених із використанням вогнепальної зброї в умовах воєнного стану - Яремчук, Р. Л.; Yaremchuk, R. L. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 614-616, 2025)
Зазначено, що приводи у формі заяви чи повідомлення передують підставам для початку кримінального провадження. Виокремлено джерела інформації про умисні вбивства, що вчинені з використанням вогнепальної зброї в умовах воєнного стану – приводи для початку кримінальних проваджень.

It is noted that pretexts in the form of a statement or report precede the grounds for initiating criminal proceedings. Sources of information about intentional murders committed with the use of firearms under martial law are identified as pretexts for initiating criminal proceedings.
Keywords: кримінальне провадження; початок кримінального провадження; приводи для початку кримінальних проваджень; умисні вбивства, учинені з використанням вогнепальної зброї; умови воєнного стану; criminal proceedings; initiation of criminal proceedings; grounds for initiating criminal proceedings; intentional murders committed with the use of firearms; martial law conditions