Особливості тестування на вразливість стільникового зв’язку стандарту 5G - Каланча, А. А.; Kalancha, A. A.; Онищенко, Ю. М.; Onyshchenko, Y. М. (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 31 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 122-123, 2023)
Мережа 5G є майбутнім стандартом зв’язку та має більше можливостей для захисту, в порівнянні з попередніми версіями мереж. Однак, збільшена кількість точок доступу до мережі та збільшена пропускна здатність можуть призвести до збільшення кількості атак на мережу. Тому, для ефективного захисту мережі 5G від зловмисників, необхідно використовувати сучасні технології тестування безпеки, які дозволяють виявляти та блокувати можливі вразливості мережі.

The 5G network is the future communication standard and has more security options than previous versions of networks. However, the increased number of network access points and increased bandwidth can lead to an increase in the number of attacks on the network. Therefore, in order to effectively protect the 5G network from attackers, it is necessary to use modern security testing technologies that allow detecting and blocking possible network vulnerabilities.

Сеть 5G является будущим стандартом связи и имеет больше возможностей для защиты по сравнению с предыдущими версиями сетей. Однако увеличенное количество точек доступа к сети и увеличенная пропускная способность могут привести к увеличению количества атак на сеть. Поэтому для эффективной защиты сети 5G от злоумышленников необходимо использовать современные технологии тестирования безопасности, позволяющие выявлять и блокировать возможные уязвимости сети.
Keywords: тестування на вразливість; стільниковий зв’язок стандарту 5G; 5G; вразливість; уязвимость; сотовая связь; cellular connection; cellular communication; vulnerability