Щодо деяких питань адміністративно-правового забезпечення безпеки експлуатації транспортних засобів - Галкіна, О. М.; Halkina, O. M. (Сучасний розвиток державотворення та правотворення в Україні: проблеми теорії та практики : зб. тез наук. пр. XІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 26 черв. 2023 р. - Київ : МДУ, 2023. - С. 27-31, 2023)
Проаналізовано проєкт Закону України «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо безпеки експлуатації транспортних засобів». З метою усунення реальної загрози життю і безпеці осіб, інтересам суспільства та держави, а також забезпечення громадського порядку в Україні надано авторські пропозиції та рекомендації.

The project of the Law of Ukraine "On Amendments to Article 121 of the Code of Ukraine on Administrative Offenses and other legislative acts of Ukraine regarding the safety of operation of vehicles"; was analyzed. In order to eliminate the real threat to the life and safety of individuals, the interests of society and the state, as well as to ensure public order in Ukraine, the author's suggestions and recommendations are provided.

Проанализирован проект Закона Украины «О внесении изменений в статью 121 Кодекса Украины об административных правонарушениях и другие законодательные акты Украины по безопасности эксплуатации транспортных средств». В целях устранения реальной угрозы жизни и безопасности лиц, интересам общества и государства, а также обеспечения общественного порядка в Украине даны авторские предложения и рекомендации.
Keywords: Україна; транспортний засіб; вантаж; адміністративне правопорушення; транспортное средство; груз; административное правонарушение; vehicle; cargo; administrative offense