Елементи правого регулювання трудової діяльності працівників ДБР - Науменко, К. С.; Naumenko, K. S.; Serpeninova, Yu.; Катерина Науменко (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 157-159, 2024)
Визначено, що єдність та диференціація правового регулювання трудової діяльності працівників Державного бюро розслідувань – це особлива структура законодавства України про працю, яка встановлює подвійну систему вимог щодо роботи на посадах у ДБР. Відповідно до такої структури є спеціальні, загально-правові основи праці, що закріплені у загальних нормах права, які обов’язкові до застосування в рамках правового регулювання трудової діяльності всіх без винятку працівників.

It was determined that the unity and differentiation of the legal regulation of the labor activities of the employees of the State Bureau of Investigation is a special structure of the labor legislation of Ukraine, which establishes a dual system of requirements for working in positions in the SBI. In accordance with such a structure, there are special, general legal bases of work, which are fixed in the general norms of law, which are mandatory for application within the framework of legal regulation of the labor activity of all employees without exception.

Определено, что единство и дифференциация правового регулирования трудовой деятельности работников Государственного бюро расследований – это особая структура законодательства Украины о труде, устанавливающая двойную систему требований по работе на должностях в ГБР. В соответствии с такой структурой есть специальные, общеправовые основы труда, закрепленные в общих нормах права, обязательные к применению в рамках правового регулирования трудовой деятельности всех без исключения работников.
Keywords: Державне бюро розслідувань України; працівник; трудова діяльність; правове регулювання; State Bureau of Investigation of Ukraine; employee; labor activity; legal regulation; Государственное бюро расследований Украины; работник; трудовая деятельность; правовое регулирование