Адміністративно-правовий статус суб’єктів протидії корупції в Україні : дисертація - Гречко, О. В.; Hrechko, O. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертації наведено теоретичне узагальнення й нове вирішення наукового завдання, яке полягає у визначенні сутності та розкритті особливостей адміністративно-правового статусу суб’єктів протидії корупції в Україні, розробленні пропозицій та рекомендацій, спрямованих на вдосконалення адміністративного законодавства у відповідній сфері. У результаті проведеного дослідження сформульовано низку висновків, пропозицій та рекомендацій, спрямованих на досягнення поставленої мети.

It has been argued that corruption is a transnational phenomenon and poses a threat to the entire global community. The combating of corruption in different countries is carried out with different effectiveness and in different directions, but it is obvious that an international anti-corruption strategy is needed, which will include various preventive and repressive measures.

В диссертации приведены теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которое состоит в определении сущности и раскрытии особенностей административно-правового статуса субъектов противодействия коррупции в Украине, разработке предложений и рекомендаций, направленных на усовершенствование административного законодательства в соответствующей сфере. В результате проведенного исследования сформулирован ряд выводов, предложений и рекомендаций, направленных на достижение поставленных целей.
Administrative and legal status of subjects of combating corruption in Ukraine
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; корупція; правоохоронні органи; адміністративне законодавство; адміністративно-правовий статус; corruption; law enforcement agencies; administrative legislation; administrative and legal status; коррупция; правоохранительные органы; административное законодательство; административно-правовой статус; Украина; Ukraine