«Дія трудового законодавства в просторі», як принцип трудового права - Мельник, В. В.; Melnyk, V. V. (25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 лютого 2020 р.). – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2020. – С. 119-121, 2020)
У рамках дослідження увагу приділено такій важливій засаді як дія трудового законодавства в просторі. Відзначається що з’ясування сутності дії трудового законодавства та визначення основних заходів підвищення його ефективності дозволить всесторонньо з’ясувати особливості системи трудового права України взагалі

In the framework of this study, attention is paid to such an important principle as the effect of labor law in space. It is noted that clarifying the essence of labor legislation and determining the main measures to improve its effectiveness will comprehensively clarify the features of the labor law system of Ukraine in general.

В рамках данного исследования внимание уделено такому важному принципу как действие трудового законодательства в пространстве. Отмечается, что выяснение сущности действия трудового законодательства и определение основных мер повышения его эффективности позволит всесторонне выяснить особенности системы трудового права Украины.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; трудове законодавствао; дія трудового законодавства в просторі; територіальний аспект; labor legislation; effect of labor legislation in space; territorial aspect; трудовое законодательство; действие трудового законодательства в пространстве; территориальный аспект