Концептуальні підходи до розвитку сучасного адміністративного права України - Галунько, В. В.; Galunko, V. V. (Форум права. – 2009. – № 3. – С. 143–151, 2009)
На основі аналізу утверджених Верховною Радою України, Президентом України, Кабінетом Міністрів України концепцій розвитку країни в різних галузях (сферах), які забезпечуються суб’єктами публічного адміністрування, узагальнений авторський концептуальний підхід до основних напрямів розвитку сучасного адміністративного права, в основу якого покладений перший тип основоположного принципу адміністративного права - пріоритету законних індивідуальних прав свобод та законних інтересів фізичних і юридичних осіб, перед колективними інтересами (груп, колективів та їх об’єднань, класів, держави, суспільства).

On the basis of analysis ratified Supreme Soviet of Ukraine, President of Ukraine, Cabinet Ukraine of conceptions of development of country in different areas (spheres) which are provided the subjects of public administration, generalized author conceptual approach to basic directions of development of modern administrative law, the first type of basic principle of administrative law is fixed in basis of which - priority of sound individual titles of freedoms and legal interests of physical and artificial persons, before collective interests (groups, collectives and their associations, classes, state, society).

На основе анализа утвержденных Верховной Радой Украины, Президентом Украины, Кабинетом Министров Украины концепций развития страны в разных областях (сферах), которые обеспечиваются субъектами публичного администрирования, обобщен авторский концептуальный подход к основным направлениям развития современного административного права, в основу которого положен первый тип основополагающего принципа административного права - приоритета законных индивидуальных прав свобод и законных интересов физических и юридических лиц, перед коллективными интересами (групп, коллективов и их объединений, классов, государства, общества).
Conceptual Approaches to Development of Modern Administrative Law of Ukraine
Концептуальные подходы к развитию современного административного права Украины
Галунько, В. В. Концептуальні підходи до розвитку сучасного адміністративного права України [Електронний ресурс] / В. В. Галунько // Форум права. – 2009. – № 3. – С. 143–151 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2009-3/09gvvapu.pdf.
Галунько В. В. "Концептуальні підходи до розвитку сучасного адміністративного права України." Форум права 3 (2009): 143-151.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; концептуальные положения; адміністративне право; administrative law; административное право