Юридична термінологія як спеціалізована система правових понять - Василенко, В. А.; Vasylenko, V. A.; Валентина Василенко (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.). – Харків, 2016.– С. 34-37, 2016)
Проаналізовано сутність, зміст і походження понять «юридична лінгвістика», «юридична мова», «юридична термінологія», «юридичний термін». Визначено лексико-термінологічний мінімум, необхідний для оволодіння фаховими юридичними знаннями.

The essence, content and origin of the concepts "legal linguistics", "legal language", "legal terminology", "legal term" are analyzed. The lexical and terminological minimum necessary for mastering professional legal knowledge is determined.

Проанализированы сущность, содержание и происхождение понятий «юридическая лингвистика», «юридический язык», «юридическая терминология», «юридический термин». Определен лексико-терминологический минимум, необходимый для овладения профессиональными юридическими знаниями.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; юридична лінгвістика; legal linguistics; юридическая лингвистика; юридична термінологія; legal terminology; юридическая терминология; юридичний термін; legal term; юридический термин