Система заходу на посадку повітряних суден у складних метеорологічних умовах з використанням інфрачервоного світлодіодного обладнання - Головенський, В. В.; Holovenskyi, V. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 346-347, 2020)
Наголошено, що успішна та безпечна посадка повітряного судна у складних метеорологічних умовах та в нічний час можлива при комплексному використанні радіолокаційних, супутникових, навігаційних систем та світлотехнічного обладнання, при чому, на завершальному етапі польоту світлотехнічні засоби мають особливе значення, тому що забезпечують необхідну візуалізацію злітно-посадкової смуги.

It is emphasized that a successful and safe landing of an aircraft in difficult meteorological conditions and at night is possible with the integrated use of radar, satellite, navigation systems and lighting equipment, and at the final stage of the flight, lighting equipment is of particular importance, because it provides the necessary visualization during takeoff - landing strip.

Отмечено, что успешная и безопасная посадка воздушного судна в сложных метеорологических условиях и в ночное время возможна при комплексном использовании радиолокационных, спутниковых, навигационных систем и светотехнического оборудования, причем, на завершающем этапе полета светотехнические средства имеют особое значение, так как обеспечивают необходимую визуализацию -посадочной полосы.
Головенський, В. В. Система заходу на посадку повітряних суден у складних метеорологічних умовах з використанням інфрачервоного світлодіодного обладнання / Володимир Васильович Головенський // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 346-347.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; безпека польотів; flight safety; безопасность полетов; повітряні судна; aircraft; воздушные суда; інфрачервоне світлодіодне обладнання; infrared LED equipment; инфракрасное светодиодное оборудование