Чинники психологічної стійкості студентів в екстремальних умовах навчання - Болдовська, Л. О.; Boldovska, L. O. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 23-25, 2023)
Наголошено, що в умовах воєнного стану значно зростає потреба у забезпеченні високого рівня стресостійкості здобувачів вищої освіти, що є важливою психологічною умовою нормального навчання. Виділено ряд рекомендацій, які допоможуть студентам у формуванні психологічної стійкості під час навчання в екстремальних умовах.

It is emphasized that in the conditions of martial law, the need to ensure a high level of stress resistance of students of higher education, which is an important psychological condition for normal education, increases significantly. A number of recommendations have been highlighted that will help students in forming psychological stability during studies in extreme conditions.

Отмечено, что в условиях военного положения значительно возрастает потребность в обеспечении высокого уровня стрессоустойчивости соискателей высшего образования, что является важным психологическим условием нормального обучения. Выделены ряд рекомендаций, которые помогут студентам в формировании психологической устойчивости во время обучения в экстремальных условиях.
Keywords: писхологічна стійкість; psychological stability; психологическая стойкость; студенти; students; студенты; естремальні умови; extreme conditions; эстремальные условия; навчання; teaching; обучение