Гаряча вода як об’єкт цивільних правовідносин та характеристика даного об’єкта - Гуйван, Д. П.; Guivan, D. P. (Форум права. - 2016. - № 3. - С. 38–43, 2016)
Проведене дослідження питання про сутність об’єкту договірної взаємодії учасників при гарячому водопостачанні. Проаналізовано існуючі доктринальні парадигми щодо характерних ознак об’єкта суб’єктивного права та об’єкта правовідношення. Визначено місце гарячої води серед інших матеріальних об’єктів цивільних взаємин. Акцентовано увагу на особливостях кваліфікації даного об’єкту, враховуючи специфіку його виготовлення та передачі кінцевому споживачу. Внесено пропозиції щодо нормативного закріплення даних особливостей.

This article studied the question of the essence of the object of contractual interaction of participants with the hot water supply. It was analyzed the existing doctrinal paradigm regarding the characteristic features of the object of subjective rights and legal entity. Hot water among other material objects of civil relations was defined. The attention to qualifying features of the object, given the specificity of its production and transmission to the end user. Proposals for normative data consolidation features made.

Проведено исследование вопроса о сущности объекта договорного взаимодействия участников при горячем водоснабжении. Проанализированы существующие доктринальные парадигмы относительно характерных признаков объекта субъективного права и объекта правоотношения. Определено место горячей воды среди других материальных объектов гражданских взаимоотношений. Акцентировано внимание на особенностях квалификации данного объекта, учитывая специфику его изготовления и передачи конечному потребителю. Внесены предложения по нормативному закреплению данных особенностей.
Горячая вода как объект гражданских правоотношений и характеристика данного объекта
Hot Water as an Object of Civil Relations and Characteristics of the Object
Гуйван, Д. П. Гаряча вода як об’єкт цивільних правовідносин та характеристика даного об’єкта / Д. П. Гуйван [Електронний ресурс] // Форум права. – 2016. – № 3. – С. 38–43. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2016_3_9.pdf.
Гуйван Д. П. "Гаряча вода як об’єкт цивільних правовідносин та характеристика даного об’єкта." Форум права 3 (2016): 38–43.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; об’єкт цивільних правовідносин; объект гражданских правоотношений; object of civil relations; гаряче водопостачання; горячее водоснабжение; hot water supply; гаряча вода; горячая вода; hot water