До питання релятивізму девіантної поведінки - Шейко, Р. В.; Sheiko, R. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 219-223, 2009)
Розглянуто одну з характерних рис девіантної поведінки, а саме її релятивну природу. Визначено, що однією з основних причин виникнення оцінок певної поведінки як девіантної є різноманітність як риса, істотно притаманна будь-якому природному середовищу. Зроблено висновок, що саме через іманентну присутність різноманітності та неможливість або небажання її сприйняття виникає уявлення про дію як певну девіацію. One of the main characteristic features of deviant behavior, namely its relativistic nature is researched. It is defined that one of the main reasons for appearing of behavior’s assessment as deviant is variety as the feature of any natural environment. It is concluded that due to immanent presence of variety and impossibility or unwillingness of its perception, an idea about action as deviation appears. Рассмотрена одна из характерных особенностей девиантного поведения, а именно его релятивистская природа. Определено, что одной из основных причин возникновения оценки поведения как девиантного есть разнообразие как черта любой естественной среды. Сделан вывод, что именно благодаря имманентному присутствию разнообразия и невозможности или нежеланию его восприятия возникает представление о действии как девиации.
To the issue of relativism of deviant behavior
К вопросу релятивизма девиантного поведения
Шейко, Р. В. До питання релятивізму девіантної поведінки / Р. В. Шейко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 219-223.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; девіантна поведінка; девиантное поведение; deviant behavior; релятивізм; релятивизм; relativism; девіація; девиация; deviation