Основні форми використання міжнародно-правових стандартів у сфері забезпечення прав осіб, засуджених до позбавлення волі в Україні - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3953-8660 (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2018. – Вип. 1, т. 2. – С. 166-172, 2018)
У статті визначено зміст і характерні особливості міжнародно-правових стандартів у галузі прав людини. Виділено основні форми використання міжнародно-правових норм, принципів, правил і рекомендацій, присвячених правовому статусу осіб, засуджених до позбавлення волі, у національному законодавстві України, проаналізовано їх зміст.

The content and specifie features of the notion “intemational-legal human rights standards” are characterized. The main forms of using intemational-legal norms, principles, rules and recommendations which ensuring the rights of persons condemned to imprisonment, in the national legislation ofUkraine are identified, and their content is described.

В статье определены содержание и специфические черты международно-правовых стандартов в области прав человека. Выделены основные формы использования международно-правовых норм, принципов, правил и рекомендаций в сфере обеспечения правового статуса лиц, осуждённых к лишению свободы, в национальном законодательстве Украины, дан анализ их содержания.
Почанська О. С. Основні форми використання міжнародно-правових стандартів у сфері забезпечення прав осіб, засуджених до позбавлення волі в Україні / Почанська О. С. // Науковий вісник публічного та приватного права. – 2018. – Вип. 1, т. 2. – С. 166-172.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права і свободи людини; міжнародно-правові стандарти прав людини; міжнародні стандарти поводження із засудженими; міжнародне співробітництво; імплементація норм міжнародно-правових актів; ратифікація; адаптація законодавства; засуджені до позбавлення волі; осуждённые к лишению свободы; права и свободы человека; международно-правовые стандарты в области прав человека; международные стандарты обращения с осуждёнными; rights and freedoms of man and citizen; intemational and legal human rights standards; international standards of treatment of prisoners; international cooperation; implementation; ratification; adaptation; condemned to imprisonment