Сутність принципу судового керівництва у цивільному судочинстві - Яцина, В. Б.; Yatsyna, V. B. (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: Юриспруденція. – 2021. – Вип. 54, т. 2. – С. 39-45, 2021)
Розглянуто питання, які стосуються теоретико-правового визначення принципу судового керівництва у цивільному судочинстві в розрізі правової науки та охарактеризовано співвідношення цього принципу з іншими засадами здійснення цивільного судочинства з урахуванням змін сучасної практики правозастосування в демократичній та правовій державі.

Issues related to the theoretical-legal definition of the principle of judicial leadership in civil proceedings in the context of legal science are considered, and the relationship of this principle with other principles of civil proceedings is characterized, taking into account changes in the modern practice of law enforcement in a democratic and legal state.

Рассмотрены вопросы, касающиеся теоретико-правового определения принципа судебного руководства в гражданском судопроизводстве в разрезе правовой науки и охарактеризованы соотношение этого принципа с другими основами осуществления гражданского судопроизводства с учетом изменений современной практики правоприменения в демократическом и правовом государстве.
Essence of the principle of judicial guidance in civil proceedings
Яцина, В. Б. Сутність принципу судового керівництва у цивільному судочинстві / Яцина В. Б. // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: Юриспруденція. – 2021. – Вип. 54, т. 2. – С. 39-45.- DOI: https://doi.org/10.32841/2307-1745.2021.54.2.9.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільне судочинство; civil justice; гражданское судопроизводство; принцип судового керівництва; principle of judicial leadership; принцип судебного руководства; законодавство; legislation; законодательство; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых