Суб’єкти апеляційного оскарження судового рішення в цивільній справі - Батрин, О. В.; Batryn, O. V. (Форум права. – 2013. – № 1. – С. 47–52, 2013)
Визначено коло осіб, які мають право на апеляційне оскарження судового рішення. Зазначено склад осіб, які беруть участь у справі, здійснена класифікація осіб, які не брали участі в справі, але суд вирішив питання про їх права та обов’язки. Вказується, що не закріплення чіткого переліку осіб, які мають право апеляційного оскарження судового рішення, в певних випадках призводить до зловживань особами цим правом з метою затягування розгляду справи.

It is defines the persons who have the right to appeal the judgment. Specified composition of the persons involved in the case, made the classification of persons who did not participate in the case, but the court decided the question of their rights and responsibilities. It is claimed that not securing a list of persons entitled to appeal the judgment in some cases leads to abuse this right persons to delay the proceedings.

Определен круг лиц, имеющих право на апелляционное обжалование судебного решения. Указано состав лиц, участвующих в деле, осуществлена классификация лиц, не участвовавших в деле, но суд решил вопрос об их правах и обязанностях. Указывается, что закрепление четкого перечня лиц, имеющих право апелляционного обжалования судебного решения, в определенных случаях приводит к злоупотреблениям лицами этим правом с целью затягивания рассмотрения дела.
The Subjects of Appeal the Court Decision in Civil Case
Субъекты апелляционного обжалования судебного решения в гражданском деле
Батрин, О. В. Суб’єкти апеляційного оскарження судового рішення в цивільній справі [Електронний ресурс] / О. В. Батрин // Форум права. — 2013. — № 1. — С. 47-52. — Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2013-1/13bovvcp.pdf.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; апеляційне оскарження; апелляционное обжалование; appeal; судове рішення; судебное решение; judicial decision; суб'єкти оскарження; субъекты обжалования