Інформаційна безпека регіону: сутність та зміст поняття - Долженко, К. І.; Dolzhenko , K. I. (Наше право. - 2014. - № 2. - С. 47-54, 2014)
У статті проведено аналіз існуючих підходів до розуміння сутності інформаційної безпеки, визначено рівні її забезпечення, характеристики та завдання. Це дозволило уточнити зміст поняття «інформаційна безпека регіону», обґрунтувати завдання, реалізація яких дозволить створити необхідні умови для забезпечення захисту національних інтересів в інформаційній сфері на регіональному рівні.

The article analyzes the existing approaches to understanding the essence of information security, defines the levels of its provision, characteristics and tasks. This made it possible to clarify the content of the concept of "information security of the region", justify the tasks, the implementation of which will allow creating the necessary conditions to ensure the protection of national interests in the information sphere at the regional level.

В статье проведен анализ существующих подходов к пониманию сущности информационной безопасности, определены ее уровни обеспечения, характеристики и задачи. Это позволило уточнить сущность понятия «информационная безопасность региона», обосновать задачи, реализация которых позволяет создать необходимые условия для обеспечения защищенности национальных интересов в информационной сфере на региональном уровне.
Keywords: інформаційна безпека; informational security; информационная безопасность; інформаційна безпека держави; information security of the state; информационная безопасность государства; інформаційна безпека регіону; information security of the region; информационная безопасность региона; національні інтереси; national interests; национальные интересы; інформаційна сфера; information sphere; информационная сфера; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых